Potrawy narodowe

Przygotowanie potraw narodowych

          Jednym z zadań naszego projektu było przygotowanie potraw narodowych. Czy jest ku temu lepsza okazja niż obchodzenie Bożego Narodzenia? To właśnie w te święta przygotowujemy tradycyjne polskie potrawy, goszczące na polskich wigilijnych stołach. W dniach 19-20 grudnia odbyły się klasowe Wigilie, na które uczniowie przygotowywali samodzielnie różnorodne, typowo polskie potrawy. Znalazły się wśród nich między innymi: barszcz czerwony z uszkami, kutia, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi z makiem, ryba po grecku, śledzie w oleju...

          Wigilijne potrawy nie są zbyt zdrowe ani lekkostrawne, ale taką już mamy tradycję i chyba nikt nie zaprzeczy, że dania te są smaczne!

Zdjęcia przygotowanych potraw

Projekty i programy

logo mm

 sniadanie daje moc

konkurs 11

logo

lekki tornister

 akademiapuchatka

nasza szkola jest w SKOa

 

dzieciakimleczaki

 lepszaszkola

 prąd elektryczny

szkolywalkilogo2

 

AE PAH baner 750x100

logo11

 

 

logo12

 

 

od grosila

 

logo14

zdrowe życie 

logo15

 nie pal

logo17

elektrosmieci